Mål nummer 1

Nu ska jag plannera mina mål för 2017. Jag har ett gäng som jag tänker skriva om i varsitt inlägg efter SMARTS-modellen. Det ska vara tydligt och jag ska äev skriva varför och hur jag ska nå målet. So here we go:
 
Mål 1: Inget socker. Ett sockerfritt år. 
Varför: För att socker är dåligt för mig. Det är dåligt för min hälsa, min hy, min vikt, mina tänder och min plånbok! Det innehåller ingen näring och är sjukt onyttigt. 
Hur: Bra mat dagligen som gör mig mätt ordentligt. Planering! När det vankas godismys eller efterrätt ska jag vara förberedd med saker jag kan äta. Jag ska även våga berätta för andra och söka stöd hos vänner och familj. 
 
Med saocker menar jag allt godis, chips, kakor, läsk osv. Allt som är tillsatt socker. Jag får däremot äta frukt men fruktsocker i. Torkad frukt är lite av en gråzon. Innehåller väldigt mycket fruktsocker men kan funka i nödfall. Jag kommer inte heller tjura om någon bjuder mig på mat med kryddblandning som innehåller socker. Sötningsmedel kommer jag undvika till mesta del. Vill jag lyxa ordentligt någon gång kan jag tänka mig att göra efterrätt med någon sötning typ stevia men banan och dadlar borde lösa det problemet. 
 
Jag kommer sätta upp fri från socker i min sober time-app för att hålla koll på antal sockerfria dagar. Det kommer sporra mig till att fortsätta och jag kan på så vis mäta mina framgångar. 
 
Det här är inte omöjligt men kommer bli skitsvårt. Socker är ju så gott. Det skulle säkert vara bättre att ta en sockerfri månad att börja med men jag gillar att sikta högt. Svårast kommer bli att stå emot glass i sommar. Jordgubbar kommer bli min räddare. 
 
Ett år, 365 dagar. Hur coolt skulle det inte vara att vid nästa nyår skriva att jag klarade ett helt år utan socker. Tänk vad spännande att kolla hur min hälsa och mående ser ut då. 
 
Jag räknar med abstinens närmsta veckan och jag kommer säkert ångra mig så många gånger under året. Folk kommer tycka jag är tråkig och krånglig. Detta medför ju också att jag inte kan äta tårta till alla kalas och att jag inte kan dricka alkohol på alla fester. Tur att jag kan ha kul nykter och att jag har underbara vänner som kan stötta mig och inte kommer försöka få mig att äta socker. Imorgon kör vi sockerfri dag nr 1! 
 
 
Visa fler inlägg